abonneren

Nepvariant Security Essentials leidt naar supportscam

Er is een malafide versie van Microsoft Security Essentials in omloop, die slachtoffers in een supportscam lokt. Daarvoor waarschuwt Microsoft zelf.

Zodra het nepprogramma wordt uitgevoerd, toont de getroffen computer direct een (nep) blauw scherm, met daarop een telefoonnummer. Daarmee bel je naar de oplichters, die je vervolgens geld proberen af te troggelen voor een 'oplossing'.

De nepvariant van Security Essentials is makkelijk te herkennen, daar deze wordt geadverteerd voor Windows 8 en Windows 10. Deze besturingssystemen zijn echter uitgerust met Windows Defender. Security Essentials zijn alleen bedoeld voor Windows 7 of lager.

Rode vlaggen

Andere rode vlaggen: Internet Explorer en Edge blokkeren de download in eerste instantie, en de software heet simpelweg Setup.exe. De echte Security Essentials-installatie heet echter MSEInstall.exe. Ook is af te lezen dat de nepversie door een ander bedrijf is gemaakt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Malware, security essentials

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord