abonneren

Neppe HTC One voor 125 euro

Klonen van bekende smartphones komen steeds vaker op de markt. De HDC One aapt de HTC One na en is ook niet zo duur. Maar ja de specificaties zijn natuurlijk wel wat minder.

We zien het steeds vaker en sneller, klonen van bekende smartphones, tablets of welke electronische apparatuur dan ook. De HDC One is ook een kloon van, zoals de naam al doet vermoeden, de HTC One. Qua looks gelijk, maar qua prijs en specificaties een stuk minder…

 

HDC One

De HDC One is qua uiterlijk vrijwel gelijk aan de HTC One, maar qua specificatie zijn er toch wel een aantal verschillen te vinden. Zo draait de HDC One op een 1,2 GHz quad-core MT6589-chipset in combinatie met 1GB aan RAM geheugen. Aan de achterzijde is een 8 megapixelcamera te vinden (nee geen ultrapixels) en aan de voorzijde een 2 megapixelcamera. Qua afmeting is het scherm wel gelijk, het betreft een 4,7 inch 720HD-scherm volgens de specificaties. Opvallend is dat de HDC One op Android 4.2.1 zal draaien en slechts een 1600 mAh-accu tot zijn beschikking heeft.

HDC One 1 300x235 HDC One: kloon van HTC One voor slechts € 125

Prijs

De HDC One is relatief goedkoop € 125 ($ 160) maar als we deze qua specificaties met andere, Chinese Androidtoestellen zit er niet veel verschil in, naast het feit dat deze qua uiterlijk op de HTC One lijkt. Opvallend is dat dit soort klonen steeds vaker en eerder opduiken, de HDC One is zelfs eerder beschikbaar dan de officiële HTC One. We hebben recent een dergelijke iPhone 5-kloon op Android uitgebreid bekeken.

Via GizChina

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: hdc one, one