Nederlandse wint YouTube Play-wedstrijd

De Bredase Evelien Lohbeck (27) heeft de internationale YouTube Play-wedstrijd gewonnen. Samen met 24-medewinnaars is haar video van 22 tot en met 24 oktober te bewonderen in het Guggenheim-museum in New York.De bekendmaking vond plaats in het Guggenheim-museum en werd live uitgezonden via YouTube (2:00 onze tijd).

In de video is een notitieboek te zien die dienst doet als computer, scanner, muziekinstrument, broodrooster en spiegel. Via het getekende computerscherm bekijkt ze op YouTube korte filmpjes of stopt er een broodje in die er geroosterd uitkomt.

Lohbeck zegt er zelf over: ‘ Het is een knipoog naar nieuwe technologie. Een notitieboek representeert de basis van het schrijven.'

De video is een afstudeerproject voor de opleiding Animatie aan de Kunstacademie St. Joost in Breda en was puur gemaakt voor het internet.
De professionele jury lette vooral op de diepgang van een video. De diepgang van Lohbecks video bleek van de 23 duizend inzendingen uit 91 landen in ieder geval voldoende om in de prijzen te vallen.

Het Guggenheim-museum ziet de expositie als een viering van de macht van het internet om nieuwe digitale kunstvormen te katalyseren en te verspreiden, en een ode aan deze kunstvorm.

Voor Lohbeck is het winnen van de wedstrijd ‘het grootste wat er had kunnen gebeuren'. Haar video is uiteraard op YouTube te bekijken.

[Via VK.nl]

 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: