Nederlandse tieners laten massaal Facebook schieten

© CIDimport

Nederlandse tieners laten massaal Facebook schieten

Geplaatst: 15 november 2013 - 09:49

Aangepast: 17 november 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

Tieners tussen de zestien en negentien jaar uit ons land zijn veel minder te vinden op het sociale netwerk Facebook. Ze verkiezen andere netwerken boven dat van Mark Zuckerberg, blijkt uit de Global Web Index.

Elk kwartaal ondervraagt de Global Web Index meer dan 170 duizend mensen in 32 landen. Onder meer hun gedrag op sociale netwerken wordt besproken. Op de vraag of de tieners Facebook gebruiken of niet gaf 56 procent aan het afgelopen kwartaal actief te zijn op Facebook. In het eerste kwartaal van 2013 was dit aantal nog 76 procent.

Nederland voorop

Opvallend genoeg is de daling van het aantal Facebookers tussen zestien en negentien jaar in Nederland het grootst. Minder dan de helft van de tieners die een jaar geleden nog actief waren op Facebook, gebruikt het netwerk vandaag nog. Dit is een daling van ruim vijftig procent. In Frankrijk loopt het aantal ook terug, maar minder gestaag (44 procent). In Engeland nog minder, namelijk 8 procent.

Mobiele social media populairder

Op welke andere websites uiten deze tieners zich dan? Volgens de Global Web Index wordt voornamelijk gebruik gemaakt van mobiele applicaties als WeChat, videodienst Vine, berichtendienst Whatsapp en fotodienst Instagram. Facebook zelf ziet zijn totale aantal gebruikers – inmiddels 1,2 miljard – nog wel toenemen. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten