abonneren

Nederlandse startup WappZapp gaat concurrentie aan met Netflix

Een Nederlands bedrijf gaat vanaf volgende maand de concurrentie aan met Netflix. De startup 'WappZapp' biedt vanaf begin april onbeperkt films en series aan voor 8 euro per maand.

WappZapp biedt nu vooral een overzicht voor alle on demand-videokanalen. Via WappZapp kunnen gebruikers kijken naar bijvoorbeeld Uitzending Gemist of RTL Gemist. Ook zijn bij WappZapp videokanalen te vinden van bijvoorbeeld Nu.nl en de Telegraaf.

Eigen content

Nu wil WappZapp echter ook zelf content aanbieden voor gebruikers. Voor 7,99 per maand kunnen gebruikers van de app ruim 1,500 films bekijken. "We merken dat onze kijkers een andere behoefte hadden wat betreft het kijken naar films. Ze vragen meer om kwaliteitsfilms en documentaires, of betrouwbare kindertelevisie," zegt Wienke Giezeman, oprichter van WappZapp. Met de nieuwe abonnementsvorm hoopt het bedrijf aan die vraag te voldoen.

Aanbod

Of WappZapp ook echt kan concurreren met andere on-demand-streamingdiensten als Netflix, is maar de vraag. Daarvoor moet het aanbod wel een stuk beter zijn, maar op dit moment heeft WappZapp nog niet veel licenties binnen. Eén van de leveranciers is A-Film Benelux, die veel klassiekers aanbiedt zoals The Last Emporer en Der Untergang. Daarnaast zegt WappZapp tegen NuTech.nl at het in onderhandeling is met meerdere studio's, zoals Disney en eOn.

De streamingdienst is vanaf begin volgende maand te gebruiken via de al bestaande WappZapp-app. De eerste 1,000 aanmelders krijgen een levenslange korting van 4,99 per maand, dus wie daarvan wil profiteren moet snel naar www.WappZapp.tv.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags:

Laatste reactie