abonneren

Nederlandse releasedatum voor LG G4

De LG G4 is vanaf 30 mei verkrijgbaar in Nederland, zo maakt LG vandaag bekend. Het nieuwste vlaggenschip komt uit in verschillende varianten, waaronder versies van leer.

De G4 met de leren achterkant komt uit in het zwart en in het bruin. Deze variant is de duurste, met een adviesprijs van 699 euro. Wel wordt deze geleverd met een beschermende 'gouden metallic' cover. Het toestel komt ook nog uit in Metallic Grey, Ceramic White en Gold. Deze kosten 649 euro.

Specificaties

De smartphone heeft een subtiele ronding aan de achterkant en een 5,5 inch QHD-display aan de voorkant. Met een 16 megapixel camera (f/1.8) aan de achterzijde en een 8 megapixel camera voor het maken van selfies, zet LG met de G4 stevig in op fotografie. Een extra voordeel is dat de 3,000mAh accu te verwisselen is. De accu's van de Samsung Galaxy S6 en de iPhone 6 zijn niet uitneembaar. 

Onder de motorkap wordt de G4 nog aangedreven door een quadcore-processor (tot 2,5 GHz) en 3 GB RAM-geheugen. Android 5.1 Lollipop taat standaard geïnstalleerd, met een skin van LG er overheen.

Standaard bezit de G4 over 32 GB opslagruimte, die via micro-sd is uit te breiden tot 128 GB. Consumenten die het toestel voor de releasedatum bestellen, krijgen er gratis een 64 GB micro-sd kaartje bij. Providers bieden het toestel ook aan in combinatie met een abonnement.

G4 Stylus en G4c

LG lanceert daarnaast de G4 Stylus en de G4c. Beide hebben mindere specificaties dan de gewone G4. Zo hebben ze minder rekenkracht, een minder scherp display, minder krachtige camera's en minder interne opslagruimte.

Ze leveren wat in, maar brengen andere voordelen met zich mee. De G4 Stylus heeft een iets groter scherm (5,7 inch) en wordt zoals je zou vermoeden geleverd met een stylus. De G4c is dan weer een kleinere smartphone, met een scherm van 5,0 inch.

Wanneer deze toestellen hier uitkomen en hoeveel ze gaan kosten, is nog niet bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: G4