abonneren

Nederlandse Netflix kost 7,99 euro per maand

Gisteren bevestigde Netflix dat de video on demand dienst naar Nederland komt eind dit jaar. Volgens een bron van de NOS kost de dienst 7,99 euro. Hoewel Netflix dit bedrag niet wilde bevestigen, stelt het bedrijf dat de prijs vergelijkbaar is met die van Ierland (6,99 euro) en Finland (7,99 euro).

 

Gisteren schreven we over het feit dat de populaire videodienst uit de VS ook naar Nederland komt. Eind dit jaar moeten Nederlandse gebruikers deze video on demand dienst (vergelijkbaar met een Spotify voor video) in de Nederlandse huiskamers beschikbaar komen. Abonnees kunnen voor een vast bedrag per maand onbeperkt films en series kijken. Netflix is enorm populair in de VS en brengt zelfs eigen series uit zoals House of Cards en Arrested Development. De dienst is online beschikbaar dus als je puur voor series en films gaat, zou je geen kabelabonnement meer nodig hebben. Het biedt, net als Spotify voor muziek, een goed alternatief voor het downloaden van series en films via torrent-sites als The Pirate Bay of via de nieuwsgroepen.

Eva Wiessing tweet prijs netflix

 Voor nog geen 8 euro onbeperkt series en films kijken

Naar verluidt dus voor een prijs van 7,99 euro. Amerikanen betalen hetzelfde bedrag in dollars. Nederlandse concurrenten van Netflix zeggen blij te zijn met de komst van Netflix aangezien het de video on demand markt helpt op de kaart te zetten. Nederlandse consumenten zijn al wel gewend aan muziekstreamingdiensten als Spotify en Netflix biedt dezelfde soort functionaliteit voor tv-series en films.

Het aanbod zal wel een stuk lager liggen dan de VS door licentieperikelen. Het is dus nog even afwachten hoe interessant de Nederlandse versie van Netflix gaat worden. Een exacte lanceerdatum is niet genoemd, alleen dat het 'eind dit jaar' beschikbaar komt voor een waarschiijnlijke prijs van 8 euro.
 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: videostreaming, internettelevisie

Laatste Vacatures