abonneren

‘Nederlandse Galaxy S 4 krijgt geen octacore-chip vanwege tekort productiecapaciteit’

Gebrek aan Samsung’s eigen productiecapaciteit zou de reden dat de Galaxy S 4 in Nederland geen octacore-processor krijgt, maar een quadcore-chip van Qualcomm. De vraag zou te groot zijn.

 

Volgens de Zuid-Koreaanse website ETNews, die het vaak aan het rechte eind heeft, ziet Samsung zich gedwongen om in een aantal landen een Qualcomm Snapdragon 600 quadcore-processor (GT-I9500) in de Galaxy S 4 te schroeven vanwege een gebrek aan eigen productiecapaciteit. Ook Nederland behoort tot die landen en krijgt niet de Exynos 5 octacore-processor (GT-I9505) van Samsung. De verwachting is dat de vraag naar de Galaxy S 4 in de tientallen miljoenen loopt in de eerste drie maanden na release. Samsung zegt zelf overigens dat het de Qualcomm Snapdragon 600 quadcore-processor in bepaalde landen inzet vanwege de 4G-ondersteuning van die chip.

Uit een lijst van SamMobile blijkt dat het overwegend de grotere landen zijn die de Galaxy S 4 variant krijgen met Exynos 5 octacore-processor. Laatst meldde de Italiaanse website Android Caotic dat de quadcore-variant van de Samsung Galaxy S 4 wel honderd euro goedkoper zou zijn en dat Italië de octacore-Galaxy S 4 zou krijgen. De meeste media melden echter nog altijd dat de Samsung Galaxy S 4 ‘gewoon’ 699 euro zal gaan kosten in Nederland.

Of er een verschil is in snelheid of accuduur tussen de twee versies van de Samsung Galaxy S 4 is niet bekend, hoewel dat natuurlijk voor de hand ligt. Er zijn nog geen benchmark-resultaten om dat aan te tonen. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: octacore

Nieuws headlines

Laatste reactie