abonneren

Nederlands Apple-museum open opnieuw zijn deuren

Nadat het Nederlandse Apple-museum eerst in Friesland wilde openden, maar daar al snel de biezen moest pakken, is het museum nu in het Drentse Orvelte geopend. Er is meer ruimte op de nieuwe locatie en de toegankelijkheid is een stuk beter dan in het Friese Ureterp.

In het Drentse museumdorpje Orvelte is het Apple-museum inmiddels geopend. Orvelte ligt op ongeveer twintig kilometer van Emmen en er wonen 230 mensen. In het dorp wordt geleefd zoals in vroeger tijden. Zo is er een smid, een glasblazer, een klompenmaker, een Oudhollandse snoepwinkel en nu dus ook een Apple-museum. Het adres van het museum is Flintenweg 2, in Orvelte.

Het Apple Museum Nederland toont klassieke hardware, software en documentatie van Apple en heeft een oppervlakte van 130 m2. Afgelopen zaterdag werd het museum geopend onder begeleiding van een feestje.

Het museum zal tijdens het hoogseizoen van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend zijn. Buiten het hoogseizoen is het op maandagen gesloten voor publiek. Om binnen te komen moet een bedrag van vier euro neergeteld worden en twee euro voor kinderen onder de twaalf jaar. Een gezinskaartje voor twee volwassenen en twee kinderen boven de twaalf jaar kost 12,50 euro.

Eerder werd gepoogd het Aple-museum te openen in het Friese Ureterp. Die opening werd uitgesteld, omdat de locatie niet bleek opgewassen tegen de grote belangstelling voor het museum. De enorme hoeveelheid apparatuur die ter beschikking werd gesteld aan het museum zorgden ervoor dat de ruimte van 100 m2 in Ureterp niet toereikend meer was. Ook was de ruimte niet toegankelijk voor rolstoelen en was deze in het weekend niet altijd te gebruiken. Om die redenen werd de locatie in Orvelte gekozen, zodra deze optie beschikbaar kwam.

Video-item van Hart van Nederland over het Apple-museum

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: museum, Apple-museum, Orvelte