abonneren

Nederlanders willen graag online stemmen

Bijna zestig procent van de Nederlanders geeft de voorkeur aan online stemmen. Zo’n veertig procent van de niet-stemmers zegt wel te gaan stemmen als dit via de mobiele telefoon of het internet kan.Dit blijkt uit een onderzoek naar de stemvoorkeuren onder Nederlanders dat Mobillion liet uitvoeren.
Nog eens drie procent van de respondenten verkiest de mobiele telefoon boven online stemmen. Het vertrouwde stemhokje wordt door 38% als favoriet aangegeven. Opvallend is dat als belangrijkste voor- en nadeel fraudegevoeligheid wordt genoemd. Volgens 23 % is online stemmen minder fraudegevoelig, omdat handmatig tellen niet meer nodig is. Vooral 65-plussers zien dit als voordeel. De privacy is voor 25 % een dermate risico, dat ze liever op conventionele wijze stemmen. Meer dan een kwart ziet overigens meer voor- dan nadelen in online stemmen.         

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord