abonneren

Nederlanders gebruiken iPad meer dan uur per dag

De iPad is door zijn gebruikers flink geïntegreerd in het dagelijks leven. Onderzoek van Sanoma wijst uit dat de Nederlandse iPadgebruikers hun iPad gemiddeld meer dan een uur per dag gebruiken. Sanoma heeft onderzoek gedaan onder 5500 iPadgebruikers in Nederland. 94 % van de iPadbezitters gebruikt de iPad meerdere malen per dag.
83 % gebruikt hem meer dan een halfuur per dag en 53% meer dan een uur. Men gebruikt de iPad op de bank, in bed en zelfs op het toilet.

De iPad wordt voornamelijk thuis gebruikt, voor privédoeleinden en dan ook nog door het hele gezin. Slechts 16% van de iPad bezitters gebruikt hem vooral voor zakelijke doeleinden. Wel vindt 42 % het handig om de iPad voor werk, bijvoorbeeld het maken van notities, of het geven van presentaties te gebruiken.

Het gebruik van de iPad is multifunctioneel en vooral consumptief. Zo gebruikt men de iPad in afnemende volgorde van belangrijkheid voor: nieuws lezen, surfen en e-mailen, spelletjes, video- en foto-kijken en lezen van tijdschriften of boeken. Sociale netwerken scoren niet zo hoog net als het chatten.

Sanoma concludeert dat het iPadgebruik in Nederland overeenkomt met het internationale iPadgebruik. De iPadgebruikers zijn voornamelijk man (89%), tussen 25 en 54 jaar, waarvan 35- 45 jaar de grootste groep is. Ook zijn de iPadbezitters voornamelijk hoogopgeleid met een HBO of universitaire opleiding.

De iPadbezitters installeren regelmatig apps. 60 % wekelijks en 20% zelfs  dagelijks. De meest populaire apps zijn: Nu.nl, Safari, Mial, Twitter en de Telegraaf.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord