abonneren

Nederland heeft hoogste aantal internetaansluitingen

Hoewel voor ons in Nederland een leven zonder internet ondenkbaar is geworden, heeft een kwart van de Europeanen nog nooit internet gebruikt.Nederland gaat in Europa aan kop met 94 % van de huishoudens die over een internetaansluiting beschikken.

Dit blijkt uit statistieken over 27 EU-landen, verzameld door de afdeling statistiek van de Europese Unie.

De beschikbaarheid van internet in huishoudens varieert binnen Europa van 45 % in Bulgarije tot 94 % in Nederland. Luxemburg en Zweden delen met 91 % de tweede plaats, gevolgd door Denemarken met 90 %.

De meeste breedbandaansluitingen vinden we in Zweden met 86 %. Daarna komt Denemarken met 84 % gevolgd door Nederland en Groot-Brittanniƫ met 83 %.

De Europese Unie streeft er naar dat zoveel mogelijk 16- tot 74-jarigen toegang hebben tot internet en heeft als doel gesteld dat het aantal mensen dat internet nog nooit gebruikt heeft, daalt tot 15%. Nu varieert het aantal van 5 % in Zweden tot 54 % in Roemenie. Andere Europese landen die op dit gebied achterblijven zijn Bulgarije, Griekenland, Cyprus en Portugal. In Nederland heeft 7% van de bevolking tussen 16 en 74 internet nog nooit gebruikt.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste Vacatures