MWC12: Sony kondigt Xperia U, P en Ion aan

De Sony Xperia S, die op dit moment in de verkoop gaat, krijgt twee kleine broertjes én een grotere broer. Daarmee lanceert Sony in één klap een compleet nieuwe line-up aan smartphones op het Mobile World Congress.

Vorige week publiceerden we een review van de Sony Xperia S, die vanaf deze week wereldwijd in de verkoop gaat. Dit stijlvolle Android-toestel met een 1280x720 4,3-inch scherm, 1.5 GHz dualcore cpu en 12-megapixel camera heeft eigenlijk maar één zwak punt, en dat is het 'veroudere' Android 2.3-besturingssysteem. Gelukkig komt er spoedig een upgrade naar Android 4.0, aldus Sony.

 

Is een 4,3-inch scherm wat teveel van het goede? Dan zijn de aankondigingen die Sony op het MWC doet koren op je molen: de Xperia P gaat namelijk een stapje lager, naar 4,0 inch, zonder afstand te doen van de WhiteMagic-techniek voor heldere kleuren. Ook de processor wordt een stapje lager ingezet, al zou de 1 GHz dualcore processor snel genoeg moeten zijn voor dagelijks gebruik. Het toestel wordt verder gecompleteerd met een 8-megapixel camera, hdmi, DLNA en nfc-chip, zodat je de Xperia P met Sony's SmartTags kunt gebruiken. 4-inch ook nog te groot? De Xperia U heeft een 3,5-inch display en 5-megapixel camera, de rest van de specificaties zijn gelijk aan die van de Xperia P. Beide smartphones komen in het tweede kwartaal voor € 449 respectievelijk €259 op de markt.

 

Ook heeft Sony goed nieuws voor mensen die zodanig verwend zijn, dat ze een 4,3-inch scherm juist te klein vinden. De al eerder gelekte Xperia Ion zal het opnemen tegen de Samsung Galaxy Nexus, met een 4,6-inch 720p-scherm. De overige hardware is identiek aan die van de Xperia S, dus een 1,5 GHz dualcore processor en 12-megapixel camera. De Ion zal pas in de zomer opduiken, maar krijgt dan wel vermoedelijk meteen Ice Cream Sandwich als besturingssysteem mee.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000