abonneren

MWC12: Nokia Lumia 610, Lumia 900 en Reading

Nokia voegt een low-end Windows Phone-toestel aan zijn line-up toe, de Lumia 610. Tegelijkertijd bevestigt het de komt van de Lumia 900, het langverwachte high-end toestel, naar Europa. De Lumia 900 komt media mei beschikbaar.

Op dit moment voert Nokia twee Windows Phone-modellen, de Lumia 800 en de Lumia 710. Om de instapmarkt te bedienen heeft Nokia hier nu een Lumia 610 onder gepositioneerd. Dit toestel krijgt 'slechts' 256 MB ram-geheugen mee, maar is wel uitgerust met een 3,7-inch 800x480 scherm. Er is 8 GB opslagcapaciteit en zoals we gewend zijn van Windows Phone is het niet mogelijk dit uit te breiden via micro-sdhc. De rest van de specificaties zijn zoals verwacht: wifi, bluetooth en een 1300 mAh-accu. De Nokia Lumia 610 wordt in wit, cyaan, magenta en zwart uitgevoerd en gaat € 189 kosten.


Wie al een tijdje zit te wachten op het topmodel, de Lumia 900, kan nu een zucht van verlichting slaken. Nokia heeft namelijk bevestigd dat dit toestel ook buiten de Verenigde Staten geleverd zal worden. Op dit moment kijkt Nokia naar een Europese introductie in mei, met een adviesprijs van € 480. In vergelijking met de Lumia 800 heeft de Lumia 900 een groter scherm (4,3 in plaats van 3,7 inch) en een frontcamera voor videobellen. De Lumia 900 komt aanvankelijk in wit, zwart en cyaan beschikbaar. Of er een magenta versie komt, hangt af van de interesse van T-Mobile.


Overigens maakte Nokia op het Mobile World Congress ook even gebruik van de gelegenheid om Nokia Reading te introduceren. Deze nieuwe Hub voor Windows Phone aggregeert nieuws, ebooks en audiobooks en zorgt ervoor dat deze content zowel online als offline te gebruiken is. Nokia Reading zal vanaf april kostenloos beschikbaar komen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: mwc2012

Laatste reactie