abonneren

MWC12: Nokia 808 Pureview schiet 41 megapixels

Nokia heeft op het Mobile World Congress de Nokia 808 Pureview aangekondigd, een Symbian-smartphone waarmee je foto’s maakt van 41 megapixels!

We schreven vorige week al dat Nokia een apparaat zou gaan uitbrengen waarbij de camera het belangrijkste onderdeel zou zijn. Naar nu blijkt is het eigenlijk meer een camera met smartphone dan omgekeerd. We kunnen de techniek die Nokia in de 808 PureView gebruikt ook in toekomstige smartphones verwachten. De Nokia 808 PureView schiet foto’s in deze gigantische resolutie door de Carl Zeiss sensor (24-74mm / f2.4) te bundelen met Nokia’s eigen ‘pixel oversampling’-technologie.

 

41 Megapixels is natuurlijk gigantisch (de effectieve sensorresolutie komt overigens neer op ‘slechts’ 38 megapixels). Nokia laat weten dat het niet om het aantal megapixels te doen is, maar dat het om de mogelijkheden gaat die dit ontsluit. Zo kan de Nokia PureView-technologie 7 pixels in 1 verwerken zodat je ook erg scherpe 5 megapixel-foto’s kunt schieten. De camera zorgt er ook voor dat je betere resultaten krijgt wanneer je inzoomt op het onderwerp van je foto.

 

De Nokia 808 Pureview zou naar verluidt € 450 gaan kosten en komt in mei op de markt. Zie ook de Nokia website.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Pureview, mwc2012

Laatste reactie