abonneren

MWC12: Microsoft Windows Phone Mango en Skype

Microsoft heeft stilletjes, samen met Nokia, de opvolger van Windows Phone Tango aangekondigd. Windows Phone Mango stelt lagere hardware-eisen. Ook is een eerste bèta van Skype klaar voor Windows Phone.

Het was al langer duidelijk dat Microsoft de systeemeisen van Windows Phone wilde verlagen, zodat het besturingssysteem ook op goedkopere toestellen kan draaien. Onder versienaam Mango is het nu zover. Ten opzichte van Tango zijn er weinig vernieuwingen, het belangrijkste nieuws is dat Mango nu ook draait op toestellen met 256 MB aan ram-geheugen, zoals de Nokia Lumia 610. Volgens Microsoft zullen vrijwel alle applicaties gewoon draaien onder Mango, zodat de fragmentatie van het mobiele besturingssysteem beperkt blijft, maar uiteraard kunnen ontwikkelaars binnenkort een nieuwe SDK downloaden om dit zelf uit te proberen. Mango zal naar nog eens 23 extra landen worden uitgeleverd, waaronder China, de Verenigde Arabische Emiraten en vrijwel alle Oost-Europese landen.

 

Een tweede Windows Phone-aankondiging is dat Microsoft een eerste bèta van Skype gereed heeft. Dat heeft langer geduurd dan verwacht, aangezien Microsoft enige tijd geleden Skype al heeft overgenomen. De bètaversie staat in de Marketplace en draait op de Nokia Lumia 710, 800, 900, HTC Titan en Radar en de Windows Phone-toestellen van Samsung. Wat er precies 'bèta' aan Skype is en wanneer we de definitieve versie kunnen verwachten, is nog niet duidelijk.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags: Mango, Tango, mwc2012

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord