abonneren

MWC12: Maakt HTC volgende Google Nexus-smartphone?

De volgende Google Nexus-smartphone zou wel eens uit de koker van HTC kunnen komen. Deze Taiwanese fabrikant maakte ook de Google Nexus One, de eerste Nexus-smartphone. De twee opvolgende Nexus-toestellen (Nexus S, Galaxy Nexus) kwamen uit de koker van Samsung.

De nieuwe Google Nexus-smartphone zal uitgerust worden met Android 5.0 Jelly Bean en rond het einde van het jaar in de winkel liggen. Naast HTC is volgens de geruchten ook LG nog in de running om partner te worden bij het produceren van de Nexus-smartphone. Interessant is dat Google opzettelijk niet kiest voor Motorola, dat tegenwoordig onderdeel van Google is. Waarschijnlijk wil het op deze manier belangenverstrengeling voorkomen en partners niet tegen het zeren been stoten.

 

Voor fabrikanten heeft de Nexus-deal een groot voordeel: ze krijgen eerder toegang tot het nieuwe Android-besturingssysteem. Mocht Google in zee gaan met HTC, dan zou HTC sneller eigen toestellen met Android 5.0 op de markt kunnen brengen. Vooralsnog lijkt het erop dat Android 5.0 net als Android 4.0 in oktober geïntroduceerd zal worden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: mwc2012, smartphones