abonneren

MWC12: Intel-smartphone komt naar Europa

Intel probeert al geruime tijd voet aan de grond te krijgen in de smartphonemarkt, maar slaagde hier tot nu toe niet in. De gloednieuwe Intel Atom 'Medfield'-chip moet hier verandering in brengen en het lijkt erop dat de eerste Intel-smartphones ook daadwerkelijk in de winkelschappen komen te liggen.

Intel's Atom-processor is nooit populair geweest bij smartphonemakers; hoewel we in het verleden meerdere referentiedesigns gezien hebben, is daar uiteindelijk nooit een concrete smartphone uit gekomen. Met de gloednieuwe Medfield-chip (of concreter gesproken, de Atom Z2460) én een goede x86-uitvoering van Android lijkt het tij te keren voor Intel. De Europese provider Orange heeft beloofd een Intel-toestel in de winkelschappen te gaan leggen. Het toestel draagt vooralsnog codenaam 'Santa Clara' en moet rond de zomer beschikbaar zijn.


Santa Clara heeft een 4-inch 1024x600-scherm, een 8-megapixel camera, hdmi-uitvoer en een nfc-chip. Het toestel draait op dit moment nog op de x86-port van Android 2.3 (Gingerbread), al beweert Orange ten stelligste dat een Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)-update in de pijplijn zit. De Europese provider wil de smartphone aggresief in de markt gaan zetten, tegen een relatief lage prijs; het lijkt echter niet waarschijnlijk dat we 'm in Nederland aan zullen treffen, aangezien Orange Nederland al geruime tijd geleden is overgenomen door T-Mobile.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: mwc2012

Laatste reactie