abonneren

MWC12: Huawei introduceert 'snelste' quadcore smartphone

Huawei heeft goed zijn best gedaan zijn nieuwe Ascend D Quad uit het zicht te houden. Dat is knap, want het gaat hier wel om 's werelds snelste quadcore smartphone. Mét Dolby 5.1 surround sound, aldus de Chinese fabrikant.

Er is helemaal niets mis met de specificaties van de Huawei Ascend D Quad: een 4,5-inch 720p-display, 8-megapixel camera en een forse 1800 mAh-accu voor twee dagen autonomie. De échte ster is natuurlijk de processor, een quadcore cpu met een klokfrequentie van maar liefst 1,5 GHz. Het is daarbij opzienbarend dat Huawei niet gekozen heeft voor 'de' quadcore cpu van dit moment, de nVidia Tegra 3, maar dat het met een processor van eigen makelijk komt. De Huawei K3V2 bevat vier Cortex A9-cores en 16 gpu-cores, terwijl de chip 30 procent minder zou verbruiken dan zijn 'directe concurrenten'.

 

Wie bij 'Chinees' aan goedkoop denkt, mag zich even achter de oren krabben. De Ascend D Quad ziet er namelijk behoorlijk stijlvol uit, met een scherm dat naadloos integreert met de randen, en een behuizing die een prettige 8,9mm dun is. Leuk is dat Huawei meteen een dikker broertje aankondigt: de Ascend D Quad XL heeft vrijwel dezelfde specificaties, maar is iets dikker. Dat is nodig om een 2500 mAh onderdak te geven. De XL is dan ook bedoeld voor mensen die veel onderweg zijn en weinig zin hebben overal hun smartphone aan de lader te hangen.

 

Zijn beide modellen iets te krachtig (lees: prijzig) voor je smaak? Dan kun je ook nog terecht bij de Ascend D1, waarbij Huawei de processor inruilt voor een 'bescheiden' dualcore-model en de accu met 1670 mAh net iets minder krachtig is. Alle toestellen zullen in het tweede kwartaal wereldwijd hun intrede doen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, mwc2012

Nieuws headlines

Laatste reactie