abonneren

MWC12: HTC bundelt smartphones onder 'One'-merk

HTC heeft op het Mobile World Congress maar liefst drie nieuwe smartphones aangekondigd: de One X, One S en One V. Daarmee lijkt er voorlopig een einde te komen aan de wildgroei van namen (Sensation, Desire) bij de fabrikant.

Alle ogen zijn bij HTC gericht op de One X, het topmodel uit de line-up. Dit toestel draait namelijk op de nieuwe Tegra 3-quadcore processor van nVidia. HTC gaat hiermee direct de concurrentie aan met LG, die tevens een smartphone met deze quadcore chip op de markt zet. De One X is in alle opzichten een high-end toestel: een 4,7-inch Super LCD 2-display met 1280x720-resolutie, een 9mm dunne behuizing, 32 GB intern geheugen en wireless hdmi. HTC volgt op sommige aspecten het voorbeeld van Apple: het micro-sdhc-slot is komen te vervallen, het toestel werkt met micro-sim en de accu is niet langer verwisselbaar. HTC claimt dat dit nodig is geweest om het toestel dun te houden.

 

Wat lager in de keten staan de One S en de One V. De One S wordt het dunste toestel dat HTC gaat aanbieden: 8 millimeter. De smartphone draait op een gloednieuwe 1,5GHz dualcore processor van Qualcomm en krijgt een 4,3-inch Super AMOLED-paneel van Samsung mee. Het toestel wordt vooral op fashionistas gericht, getuige de aluminium unibody behuizing. Ook de S moet het zonder sdhc en verwisselbare accu stellen. De One V wordt de spirituele opvolger van de HTC Hero en Legend, wat we terugzien in de 'knik' in de behuizing. Het scherm heeft een diagonaal van 3,7-inch (800x480), de processor is een singlecore model op 1 GHz. De One V heeft overigens wél een micro-sdhc-slot en de accu is verwisselbaar.

 

HTC hamert tijdens de persconferentie vooral op de verbeterde camera die in alle drie de smartphones zit. De sensor zelf is met zijn 8-megapixel resolutie niet opvallend; wel opvallend is dat HTC niet is gaan shoppen voor een beeldsensor, maar dat deze zelf in-house ontwikkeld is. Hierdoor claimt HTC dat de smartphones in staat zijn binnen 0,7 seconden na het opstarten van de camera-app een foto te kunnen maken. Ook kunnen de One-modellen in 1080p filmen met 60 fps. Verder heeft HTC gekozen voor een lens met een groot diafragma (f/2.0) en is de intensiteit van de led-flitser nu in vijf intensiteitsstappen te regelen.

 

De nieuwe One-toestellen liggen vanaf april in de winkel, uitgerust met Android 4.0 en Sense 4.0. De adviesprijs van de One X is € 649, de One S gaat € 549 kosten en de One V gaat € 329 kosten.

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: mwc2012, smartphones

Nieuws headlines

Laatste reactie