abonneren

MWC12: Google gaat eigen tablet uitbrengen

Als we CNET mogen geloven, dan gaat Google ook zelf tablets uitbrengen. De eerste Google-tablet zou in april in productie gaan en een schermdiagonaal van 7-inch hebben. Een Google-tablet lijkt ons een logische stap, aangezien Google ook al smartphones in de Nexus-lijn uitbrengt.

De Google-tablet zou $ 199 gaan kosten en worden uitgerust met een 7-inch 1280x800-scherm. Dat is iets beter dan de Kindle Fire, de razend populaire Android-tablet van Amazon. Deze kost ook $ 199, maar heeft een schermresolutie van 1024x600 en draait op een verouderde Android 2.3-versie.

 

WIRED bericht dat Google van plan is een compleet ecosysteem te bouwen rond Android, net zoals Apple rondom zijn iOS heeft gedaan. Software (Android), apps (Marketplace) en diensten heeft Google al, met de overname van Motorola kan Google nu ook hardware in het ecosysteem trekken. Geruchten over een mogelijke muziekstreamer zouden ook prima passen binnen deze strategie, zeker nu de online muziekdienst Google Music steeds meer gebruikers telt. WIRED denkt dat Google gaat komen met het overkoepelende besturingssysteem Android@Home, dat alle apparaten in het huis moet gaan besturen.

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, mwc2012