abonneren

MWC12: Full-hd tablet van Huawei

Huawei heeft tijdens zijn persconferentie alleen nieuwe smartphones laten zien, maar in de stand is een tablet te vinden die net zo interessant is: de Mediapad 10 FHD. De toevoeging 'FHD' staat hier voor Full HD, aangezien Huawei de tablet heeft uitgerust met een 10-inch scherm met 1920x1200-resolutie.

Wie de tablet voor het eerst ziet, zal hem waarschijnlijk verwarren voor een iPad: van de voorzijde bezien is er bar weinig verschil tussen Apple's tablet en de Mediapad 10 FHD. Huawei heeft gekozen voor een aluminium unibody-constructie, die zelfs aan de achterzijde flink veel lijkt op de iPad 2, afgezien van de plaatsing van de cameramodule.

 

Intern houden de overeenkomsten snel op. De Mediapad 10 FHD maakt gebruik van Huawei's eigen K3V2-processor (1,5 GHz quadcore ARM9) en een speciale hspa+ datachip die een doorvoersnelheid van maximaal 84 Mbps(!) aankan. De tablet draait verder op dezelfde hardware als de Ascend D Quad. Achter in de behuizing zit een 8-megapixel camera, aan de voorzijde een 1,3-megapixel voor videobellen. Onduidelijkheid bestaat nog over het interne geheugen; Huawei bericht over 2 GB aan 'memory storage', maar of het om ram-geheugen of flashcapaciteit gaat is niet duidelijk. De tablet komt in het tweede kwartaal van 2012 op de markt.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, mwc2012