abonneren

MWC12: Asus kondigt Padfone aan

Asus kondigt vandaag op de Mobile World Congress zijn nieuwe Transformer Pad-productlijn aan. Het paradepaardje is de Asus Transfomer Padfone. Dit Android-apparaat combineert een tablet met een telefoon en een notebook.

Volgens Asus-topman Jonny Shih is het het pc-tijdperk afgelopen en zitten we in de overgang naar een 'exciting' tijdperk van mobiele apparaten. Die altijd online zijn, uiteraard. Om het productaanbod van Asus op dit gebied wat doorzichtiger te maken noemt Asus de Eee Pad Transformer voortaan gewoon de Transformer Pad. Dit geldt ook voor de bestaande Transformer Pad 101 en de Transformer Pad Prime 201.

 

Naast een gloednieuwe entry-level Transformer Pad Infinity toont Shih op de Mobile World Congress ook de Transformer Padfone. Dit is een apparaat dat al onze mobiele wensen moet gaan combineren. De tablet bevat aan de achterkant een opening voor een smartphone; het optionele keyboard-dock maakt het geheel tot een compleet notebook. Combineer je smartphone, tablet en dock dan delen de apparaten één sim-kaart. Je kunt het gebruik van apps naadloos voortzetten van je tabletscherm op de losgekoppelde smartphone. Ook heeft het apparaat een pen, zodat je op de tablet kunt schrijven en tekenen. Interessant is dat deze (optionele) pen dient als draadloze 'handset', met andere woorden, als er een telefoongesprek binnenkomt gebruik je de pen als headset.

 

De Asus Transformer Padfone heeft een 1,5 GHz Qualcomm S4 Cortex A15 dualcore-processor van de nieuwste generatie. De  Padfone heeft een 4,3-inch AMOLED touchscreen met 940x540 pixels. Hij wordt geleverd met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De Padfone Station heeft een 10,1-inch 1280x800-scherm. Voor fotograferen en video is er (in de Padfone) een 8-megapixel camera met HD-video mogelijkheid aanwezig. De accuduur van de gecombineerde Padfone is volgens Asus zo'n 9 uur. De Asus Transformer Padfone is leverbaar in april.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, Padfone, mwc2012

Laatste reactie