abonneren

MWC 2015: Zenwatch van Asus in april naar Nederland

De Zenwatch van Asus komt toch naar Nederland. Eind april moet de smartwatch voor 209 euro in de winkel liggen, ondanks eerdere berichten dat het horloge niet in ons land verkrijgbaar zou zijn. Dat meldt Asus vandaag op het Mobile World Congress.

De Zenwatch is een Android Wear-smartwatch van Asus. Die heeft weinig spannende features die we nog niet gezien hebben in andere smartwatches, maar het grote verschil is dat de Zenwatch er lekker simpel uitziet.

Asus zegt zich vooral op het design van het apparaat te hebben gericht, en dat is ook wel te zien. De smartwatch heeft een (verwisselbaar) bruin bandje van echt leer, en een strakke zilveren afwerking.

Weinig verrassende specificaties

De specificatie van de Zenwatch zijn dan ook niet denderend - het apparaat heeft 512 MB werkgeheugen en 4 GB aan intern opslaggeheugen, een 369mAh-accu (wat een stuk minder is dan concurrerende smartwatches als de G Watch R), en draait op een Qualcomm-processor.

Zoals de meeste smartwatches draait ook de Zenwatch op Android Wear, wat betekent dat hij te gebruiken is met de Android-versies 4.3 en hoger.

Beschaafde afmetingen

Interessanter zijn de afmetingen: Het apparaat heeft een scherm van 1,63", met een amoled-resolutie van 320 x 320 pixels. Het display ziet er in de praktijk erg goed uit, al bleek uit een korte hands-on op MWC dat het apparaat wat moeilijker leesbaar is in direct licht. Daarvoor moeten we het toestel echter wat langer testen.

Prettig is dat de Zenwatch een heel stuk kleiner is dan andere smartwatches. Het apparaat is slechts 7,6 millimeter dik, en heeft een afmeting van 51 x 39,9 millimeter. Daarmee is het een veel minder opzichtig horloge, dat er desondanks wel chique uit ziet.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Zenwatch, Mwc