}
abonneren

MWC 2015: Lenovo presenteert tablets en smartphones

Lenovo grijpt de Mobile World Congress aan om drie nieuwe tablets te onthullen: de TAB 2 A10-70, TAB 2 A8 en de ideapad MIIX 300. Daarnaast presenteert het bedrijf twee smartphones, de Vibe Shot en de A7000.

De Lenovo TAB 2 A10-70 is de grootste en duurste tablet van de drie, met een 10,1 inch Full HD-scherm. Hij is 8,9 mm dun en weegt 509 gram. De tablet draait op Android 4.4 KitKat en wordt aangedreven door een quadcore-processor van MediaTek. Er zit tevens een 8-megapixel camera op, en er is ondersteuning voor de Dolby Atmos-geluidstechnologie.

De Tab 2 A8 is kleiner en goedkoper. Waar de A10-70 vooral gericht is op mediagebruik, is de A8-tablet meer functioneel ingericht. De gadget is lichter (360 gram) en heeft een soorgelijke processor als zijn grote broer, naast 32 GB opslagruimte via micro-sd. Daarnaast is er ondersteuning voor 4G en voor dual-sim. De tablet draait op Android 5.0 Lollipop en heeft een 5 megapixel-camera.

De Lenovo ideapad MIIX 300 is ook een 8-inch tablet, maar deze maakt gebruik van Windows 8.1. Je krijgt er dan ook een jaarabonnement bij voor Office. De tablet heeft onder meer twee camera's en 64 GB aan interne opslagruimte. Onder de motorkap huist een niet nader genoemde Atom-processor van Intel.

Vibe Shot en A7000

Naast de tablets kondigt Lenovo nog twee smartphones aan. De Vibe Shot heeft zijn naam te danken aan de focus op de 16 megapixel-camera, die aan te sturen is via een fysieke sluiterknop. De camera aan de voorzijde heeft een 8-megapixel resolutie.

Het toestel heeft een 5 inch Full HD-scherm en is van beide zijden afgewerkt met Gorilla Glass. Een Snapdragon 615-chipset met quadcore-processor en 3 GB RAM-geheugen drijven de smartphone aan. Er is 32 GB interne opslagruimte, uit te breiden via micro-sd.

Tot slot is er nog de Lenovo A7000, een middenmoter met een 5,5 inch IPS HD-display, 1,5 GHz processor en 2 GB RAM. Er is 8 GB interne opslag aanwezig, uit te breiden via micro-sd. Naast dual-sim en 4G is er plek voor een 8 MP-camera aan de achterzijde en een 5 MP-camera aan de voorzijde.

Voor zowel de tablets als de smartphones geldt: een Europese releasedatum of prijs is nog niet bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Lenovo, Mwc

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI