MWC 2015: HTC One M9 onthuld

Tijdens de Mobile World Congress kondigt HTC de One M9 aan als opvolger van de HTC One M8. De eerder gelekte productspecificaties blijken nu te te kloppen.

De smartphone beschikt over een 64-bit Qualcomm Snapdragon 810 octacore-processor en 3GB RAM-geheugen. De 32 GB interne opslagruimte is extern uit te breiden tot 128 GB via micro-sd. Het toestel draait op Android 5.0 Lollipop met de HTC Sense 7-skin.

De One M9 lijkt erg op zijn voorganger en heeft dan ook nog steeds een aluminium behuizing. Dit keer zit de knop om de smartphone in te schakelen niet meer aan de bovenkant, maar aan de zijkant. Een 20 megapixel camera zit aan de achterkant, terwijl aan de voorkant een camera zit met HTC's UltraPixel-technologie. Bij de M8 is dat precies andersom.

Prijs en beschikbaarheid

De accu is verbeterd, met een capaciteit van 2840 mAh. Daarmee kun je circa 22 uur onafgebroken bellen, aldus HTC. De smartphone is vanaf 31 maart verkrijgbaar voor 749 euro, in de kleuren grijs, zilver en goud.

Tegenover Tweakers laat HTC overigens weten dat de 'oude' One M8 wordt voorzien van een nieuwe processor, zodat het toestel leverbaar blijft. In de Benelux krijgt deze vermoedelijk een prijskaartje rond de 500 euro. Het toestel gaat dan door het leven als de HTC One 8s.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten