abonneren

MWC 2015: Acer komt met nieuwe toestellen, waaronder Windows Phone-model

Acer introduceert op het Mobile World Congress in Barcelona een nieuwe serie apparaten. Het gaat onder meer om een Chromebook en nieuwe smartphones. Bijzonder is dat het bedrijf ook haar eerste Windows-smartphone lanceert.

Liquid Jade Z

De Liquid Jade Z-smartphone van Acer is een op Android-gebaseerde smartphone. De Liquid-serie kennen we al wat langer, maar de Jade Z-variant is voorzien van betere hardware. Bovendien is het toestel een stuk dunner dan voorheen; hij is slechts 7,9 millimeter dik. De specificaties zijn ook flink opgeschroefd. Zo heeft de Liquid Jade Z een 64-bits quadcore-processor van het merk MediaTek, en heeft een klokfrequentie van 1,5 GHz. Het scherm biedt een resolutie van 1280x720 op een 5 inch display. Het ips-scherm heeft een antireflectielaag - door Acer Zero Air Gap genoemd.

Het Android-toestel is verder voorzien van 8 of 16 GB opslagcapaciteit, heeft een 13 megapixelcamera aan de achterzijde, een 5 megapixelcamera aan de voorkant en is geschikt voor 4G. De toestellen zijn verkrijgbaar in wit en zwart, komen in maart uit en zullen voor € 199 over de toonbank gaan.

Liquid Leap+

De Leap+ is een slimme activiteitenmeter of fitnesstracker. Het belangrijkste aan dit apparaat is dat hij geschikt is voor meerdere besturingssystemen, waardoor je het apparaatje kunt gebruiken voor iOS, Windows Phone en Android. De Leap+ kost € 79 en komt in maart beschikbaar.

Windows 8-smartphone

Op de MWC introduceert Acer ook haar allereerste Windows-smartphone. Voorheen was het bedrijf alleen actief op de markt van Android-toestellen, maar wil graag de concurrentie aangaan met onder meer de Lumia-toestellen van Microsoft. De Liquid M220 is een 4 inch model met een resolutie van 480 bij 800. De Liquid M220 beschikt over twee camera's. Een aan de achterkant met 5 megapixel, en eentje aan de voorzijde : 2 megapixel.

Als processor is een 1,2 GHz quadcore-model (SnapDragon 200) toegepast en het toestel beschikt over 512 MB werkgeheugen. Voor de meeste Windows Phone 8.1-toepassingen is dat voldoende. Aan boord is 4 GB opslaggeheugen aanwezig, maar dat kan worden uitgebreid tot 64 GB door middel van een extra geheugenkaartje.

De Liquid M220 wordt in beginsel uitgerold met Windows Phone 8.1, maar Acer verzekert ons dat het mogelijk wordt om te upgraden naar Windows 10, zodra deze beschikbaar komt. De Liquid M220 zal vanaf april beschikbaar zijn en heeft een adviesprijs van € 79.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Mwc, Liquid

Nieuws headlines

Laatste reactie