Muziek Google Play kan via omweg gedownload worden

Het is mogelijk om muziek van Google’s muziekdienst Play Music te downloaden. Een relatief gemakkelijke omweg stelt gebruikers in staat om nummers van de Spotify-concurrent permanent op de harde schijf op te slaan, meldt Tweakers.net.

Om nummers van Google Play Music te downloaden, is de iOS- of Android-applicatie van de muziekdienst nodig. Door het netwerkverkeer tussen de apps en de muziekserver van Google te bestuderen, kunnen gebruikers .mp3-bestandjes ontdekken en opslaan. Hiervoor zijn gratis programma’s als WireShark of CharlesProxy nodig, meldt Tweakers.

Opvallend genoeg zijn de nummers die op Google Play Music staat niet beschermd middels enige vorm van digitale muziekrechten. De webpagina’s die direct doorverwijzen naar de nummer zijn overigens maar beperkt houdbaar. Wie dus een complete muziekverzameling wil downloaden, moet daarom wel enige moeite doen.

Google is inmiddels op de hoogte van het lek. In mei van dit jaar ontdekten internetters ook al een manier om gemakkelijk muziek te downloaden via Spotify. De muziekdienst en Google Play Music-concurrent reageerde echter binnen een dag.

 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: google play, drm, play music