MSI steekt virtual reality-rugzak VR One in lichter jasje

MSI is zijn virtual reality-rugzak VR One nog altijd aan het doorontwikkelen. Een nieuwe versie van de draagbare computer is lichter dan voorheen, en weegt ook minder dan concurrerende apparaten.

De VR One is verzonnen om meer bewegingsvrjiheid te krijgen zodra je een Oculus Rift of HTC Vive draagt. Die zitten namelijk met kabels vast aan een computer, waardoor je er over kunt struikelen. Bij rugzaksystemen loopt de kabel van de bril naar de pc achter het hoofd langs. Probleem opgelost, zo denkt MSI. En HP overigens ook.

Het eerste prototype van de VR One woog 4,5 kilo. Dat gewicht is nu teruggedrongen naar 3,6 kilo, wat het volgens MSI het lichtste rugzaksysteem van het moment maakt. De Omen VR van HP weegt 4,5 kilo, vergelijkbaar met MSI’s eerdere poging.

Specs

Naast de aansluitingen die nodig zijn voor een vr-bril is de VR One onder meer uitgerust met een GTX 1070-videokaart en een overgeklokte i7-processor, vermoedelijk in combinatie met minstens 8 GB werkgeheugen en een ssd.

De batterijen zijn goed voor anderhalf uur speelplezier, maar kunnen ook één voor één vervangen worden zonder dat de pc uitvalt. MSI zou de VR One later dit jaar willen lanceren. Een prijs is nog niet bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: oculus, msi, vive, vr one