abonneren

MSI komt met laptop waarvan touchpad als muis te gebruiken is

MSI heeft tijdens de Computex-beurs in Taipei een prototype laptop getoond met een touchpad dat uitneembaar is. De touchpad is als muis te gebruiken via bluetooth-technologie als deze uit de laptop gehaald wordt. MSI wil de reacties op de laptop peilen en hem uitbrengen als die positief zijn.

MSI heeft een laptop genaamd Mousebook getoond met een uitneembaar touchpad. Deze kan als muis gebruikt worden via bluetooth. Op het eerste gezicht lijkt de touchpad doodnormaal, maar via een schuifje is deze los te koppelen en uitneembaar. Het touchpad, dat vervolgens als muis fungeert, is ongeveer een centimeter hoog. Wanneer de Mousepad echt in productie gaat zal deze minder hoog zijn. MSI heeft al ideeën over de uitvoering daarvan.

De muis heeft een eigen accu, die opgeladen wordt als hij vastzit in het notebook. Deze accu zou een week moeten meegaan ongeveer. De knoppen van de touchpad zijn tegelijkertijd de muisknoppen. De touchpad wordt 180 graden omgedraaid wanneer deze als muis gebruikt wordt en de functie van de linker en rechter touchpad-knoppen worden dan omgedraaid, zodat de linkerknop weer als de linker muisknop dienst doet.

De getoonde Mousebook is nog een prototype en wordt in productie genomen als de reacties op Computex positief zijn. Dat schijnt volgens Tweakers tot nu toe het geval te zijn. De Mousepad zou de eerste laptop zijn met een touchpad dat als muis te gebruiken is.

Foto-credits: Engadget

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: MSI, mousepad