MSI komt met heatspreader voor M.2 SSD’s

PCI Express SSD’s in het M.2-formaat worden steeds populairder. In de praktijk blijkt helaas wel dat de SSD’s in een desktop soms hun warmte niet goed kwijt kunnen. MSI heeft hier in de vorm van een speciaal slot met heatspreader iets op gevonden.

SSD’s zijn razendsnel, maar worden wel een beetje warm tijdens het gebruik. Loopt de hitte te ver op, dan gaat de SSD minder goed presteren. Dit heet throttling. In laptops is een M.2-slot daarom doorgaans voorzien van een thermische pad die contact maakt met de metalen behuizing om de warmte af te voeren. In desktops is dat niet het geval en wordt vertrouwd op de in de praktijk niet altijd toereikende luchtstroom. SATA-SSD's hebben hier geen last van omdat de 2,5inch-behuizing fungeert als heatspreader.

Geen throttling

Om warmteproblemen te voorkomen gaat MSI sommige van hun nieuwe moederborden voorzien van de M.2 Shield. Dit is een metalen heatspreader met een thermische pad voor een goed contact met de chips op de SSD. Volgens MSI verlaagt de heatspreader de temperatuur genoeg om throttling te voorkomen.

Bron: Twitter MSI

Geschreven door: Jeroen Boer Boer op

Category: Nieuws, Opslag

Tags: msi, ssd, moederbord, m.2