abonneren

MS Security Essentials gezakt bij antivirustest

Microsoft Security Essentials is gezakt bij een antivirustest door AV-Test. Dit pakket wordt door Windows Defender gebruikt om Windows 8 te beschermen als een antivirusprogramma ontbreekt.

Voor Windows 8 gebruikers is de gratis aangeboden antivirusbescherming door Windows Defender onvoldoende, meldt PC Mag. Deze maakt gebruik van het pakket Microsoft Security Essentials. Dit antiviruspakket zakte tijdens de laatste test die is uitgevoerd door het Duitse antiviruslab AV-Test. Het antiviruslab heeft de test overigens uitgevoerd op Windows 7 pc's.

De test geeft een score voor drie categorieën: bescherming, reparatie en gebruiksvriendelijkheid. Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid scoort Microsoft Security Essentials heel hoog, maar op het gebied van bescherming scoort het met 1,5 van de 6 punten zo laag dat het antiviruspakket toch nog een onvoldoende weet te halen.

Voor gebruikers van Windows 8 is het aan te raden om direct een antivirusprogramma van derden te installeren als zij voor hun antivirusbescherming gebruik maken van Windows Defender. Bijvoorbeeld het gratis programma AVG Anti-Virus Free Edition 2013 kwam wel goed door de test.

Het commerciële pakket Bitdefender Internet Security 2013 kwam als beste uit de bus. Daarvoor moet 59,95 euro worden neergeteld.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Security

Tags: security essentials, antivirussoftware

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord