abonneren

Mozilla lanceert Popcorn Maker

Mozilla heeft Popcorn Maker gelanceerd. Met Popcorn Maker kunnen gebruikers eenvoudig eigen video en remixen maken via de webbrowser. Het programma is gratis beschikbaar.

De content voor de webvideo's kan zowel van de pc van de gebruiker als van het web worden geplukt. Zo is het mogelijk om een soort remix te maken van video en audio die door anderen zijn gemaakt en geplaatst op internet. Het programma biedt daarbij ondersteuning voor onder andere SoundCloud, YouTube en Vimeo. Naast videobeelden en audio kan bij het samenstellen van de remixes gebruik worden gemaakt van tekst, links, afbeeldingen en live feeds.

De verschillende elementen van de video worden geplaatst in een tijdlijn. Dit werkt eenvoudig door op een element, bijvoorbeeld een afbeelding, te klikken en deze in de browser naar de tijdlijn te slepen. De tijdlijn biedt ondersteuning voor verschillende lagen, zodat meerdere elementen tegelijkertijd worden weergegeven. Bijvoorbeeld een videobeeld, een audiobestand en een tekstwolk.

De onderstaande video biedt een blik op de mogelijkheden van Popcorn Maker:

 

 

Bij het lenen van videobeelden van anderen moet je natuurlijk wel even in de gaten houden of dit is toegestaan. Mozilla heeft op de webpagina van Popcorn Maker alvast een aantal video's geplaatst die je direct mag gebruiken om Popcorn Maker uit te proberen. Als de video klaar is dan kun je deze delen via Twitter, Google+, of via een iframe plaatsen op je eigen website.

Bron: Mozilla

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: internet, popcorn maker

Nieuws headlines

Laatste reactie