abonneren

Mozilla klaagt tegen Microsoft over ingewikkelde browserkeuze in Windows 10

Browsermaker Mozilla is niet blij met Windows 10. Het zou in het nieuwe besturingssysteem namelijk veel te moeilijk zijn je standaardbrowser te veranderen naar Firefox. Standaard staat Edge als browser ingesteld, en het instellen gaat via complexe menu's.

De baas van Mozilla heeft daarom een open brief geschreven aan Microsoft, en aan ceo Satya Nadella in het bijzonder.

Standaard

Edge is de nieuwe browser van Windows 10, en de opvolger van Internet Explorer. In Windows 10 staat Edge als standaardbrowser ingesteld. Hoewel Chrome of Firefox nog steeds gewoon te gebruiken zijn, is het lastig de default browser te veranderen.

Instellingen

Zo kun je de browser niet zomaar veranderen met een browserkeuzescherm, maar moet je daarvoor diep de instellingen in duiken. Dat is voor veel gebruikers een omslachtig proces, wat Mozilla-baas Chris Beard ook schrijft.

Microsoft verdedigt zich door te zeggen dat het zeker nog wel mogelijk is de browser te veranderen.

Onze volledige review van de Edge-browser kun je hier lezen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: 10

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord