abonneren

Mozilla en Foxconn werken aan Firefox OS-tablet

Er is een mysterieuze uitnodiging uitgestuurd door Mozilla en Foxconn voor de presentatie van een nieuw product. Het zou volgens bronnen gaan om de eerste Firefox OS-tablet.

De nieuwssite Focus Taiwan meldde maandag dat Mozilla begin juni een nieuw product zal lanceren dat draait op Firefox OS. Dit mobiele besturingssysteem maakte tijdens Mobile World Congress 2013 een vliegende start, toen de browsermaker twee toestellen lanceerde en een grote groep telefoonmakers en telecomproviders bereid vond aan boord te springen.

Mozilla, dat sterk voorstander is van een open web, wil met Firefox OS vooral in ontwikkelingslanden een budgetvriendelijk alternatief bieden voor smartphonegebruikers, maar de aankondiging doet de vraag rijzen of het ook niet mikt op de tabletmarkt.

 

Focus Taiwan citeert een ongenoemde ‘insider’, die zegt dat het nieuwe apparaat de eerste Firefox OS-tablet zal zijn. Hon Hai, het moederbedrijf van Foxconn, zou volgens de Wall Street Journal op zoek zijn naar nieuwe inkomstenbronnen. Het bedrijf is voornamelijk bekend van de productie van iPhones en wil via nieuwe inkomstenbronnen minder afhankelijk worden van zijn Amerikaanse klant.

We zullen tot volgende week maandag moeten wachten of het gerucht ook werkelijkheid wordt.

Geschreven door: Rowald Pruyn op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Foxconn, Firefox Os, tabet