abonneren

Motorola X Phone officieel bevestigd voor deze zomer

De directeur van Motorola heeft de X PHone ofwel Moto X bevestigd. Het door Google overgenomen bedrijf brengt de smartphone in de zomer uit.
Er gebeurde niet veel bij Motorola Mobility nadat het overgenomen was door Google. Er zijn wel wat toestellen aangekondigd, maar het wachten was op een nieuw toptoestel. Dit zal de Moto X moeten gaan worden, een toestel dat volgens Motorola Mobility-directeur Dennis Woodside volledig in de Verenigde Staten wordt gemaakt.

Conferentie

Tijdens de AllThingsD-conferentie heeft Motorola-baas Dennis Woodside laten weten dat na de zomer de Moto X in de winkels zal liggen. De Moto X zal de inleiding van de wederopstanding van Motorola Mobility moeten worden. Hij heeft heel weinig details over het toestel vrijgegeven. 

Volgens Woodside zal de Moto X echt een bijzonder toestel worden en door de vele energiezuinige sensoren zal het toestel altijd weten waar het is. Zo zal het bijvoorbeeld weten dat je het uit je zak haalt en dan meteen de camera-applicatie opstarten.

Made in the USA

De Amerikanen zijn vaderlandslievend tot op het bot en Motorola scoort met het feit dat de Moto X vrijwel geheel in de Verenigde Staten gemaakt zal worden. Enkele onderdelen zullen nog wel worden geïmporteerd vanuit Azië, maar de assemblage zal in Texas plaatsvinden. Leuk detail: de assemblagehal werd voorheen gebruikt om Nokia-toestellen in elkaar te zetten.

Volgens Motorola zal men door deze beslissing veel sneller kunnen inspelen op een grotere vraag van de markt. Waarschijnlijk heeft hij het dan alleen over de lokale markt, want voor ons is Azië net zo ver als de Verenigde Staten. Daarnaast zitten er volgens het persbericht dat Motorola na de conferentie rondstuurde voordelen aan dat de designers, die in Californië werken, dichterbij de fabrieken zitten. Daarbij komt dat men op deze manier ook weer banen schept in de omgeving van Texas. 

Reactie op geruchten?

Er doen al een hele tijd geruchten de ronde dat Motorola aan de 'X Phone' werkt. Deze zou 'onder leiding' van Google gemaakt worden, omdat Google niet tevreden was met de aankomende Motorola-producten. Later zou Google er weer helemaal niets mee van doen hebben gehad. Waarschijnlijker is echter dat de waarheid in het midden ligt: Google heeft waarschijnlijk de richting voor Motorola Mobility aangegeven en de uitwerking aan (voormalig Google-topman) Dennis Woodside overgelaten.

Uiteraard werkte Motorola aan nieuwe toestellen, maar de naam Moto X zou wel eens een reactie kunnen zijn op de geruchten. Motorola maakt op die manier mooi gebruik van de 'buzz' die rondom die naam gecreëerd is.

In het interview benadrukt Woodside nogmaals dat ze bij Motorola geen voorkeursbehandeling krijgen van Google. Er worden mensen van Google 'ingehuurd', maar zodra ze bij Motorola binnenkomen zijn ze Google-af. We weten in ieder geval dat Google positief is over de nieuwe Motorola-producten: Google-baas Larry Page en voormalig directeur Eric Schmidt gaven aan erg onder de indruk te zijn van de nieuwe toestellen. 

Specificaties en beschikbaarheid

Behalve dat de Moto X een OLED-scherm en 'twee processoren' zal hebben, zijn er geen mededelingen gedaan over de specificaties van de Moto X. Met twee processoren bedoelt Woodside mogelijk eenzelfde soort processor als de Samsung Galaxy S4 op bepaalde markten heeft. Deze bevat twee quad-core-processoren die verschillende doelen hebben: een zuinige processor die ingezet wordt bij normaal gebruik en een erg snelle processor die ingezet wordt bij het zwaardere werk.

Wat software betreft wordt er niet gesproken van een kale, standaardversie van Android, maar een door Motorola aangepaste versie. Op andere toestellen is Motorola teruggegaan naar de basis: de skin zit erg dicht tegen standaard Android aan. 

Het toestel zal deze zomer op de markt komen en of en wanneer het toestel naar Nederland zal komen is niet bekend. Op dit moment heeft Motorola geen officiële distributeur voor zijn Androidtelefoons in Nederland.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: x phone, Moto X, Motorola

Nieuws headlines

Laatste reactie