abonneren

Motorola X Phone komt pas na de zomer

We hebben al een paar keer geschreven over de geheimzinnige Motorola X Phone. Dit nieuwe Nexus-toestel zou tijdens Google de I/O-conferentie worden gepresenteerd tussen 15 en 17 mei. Helaas lijkt dat nu van de baan, maar er zijn wel nieuwe specificaties uitgelekt.

Dat Motorola de volgende Nexus-smartphone zou mogen maken, verbaasde maar weinigen. Motorola is immers overgenomen door Google en de Nexus is een Android-toestel dat als eerste Google’s nieuwste versie van Android krijgt. Er zijn diverse keren geruchten geweest over de X Phone en verschillende malen lekte informatie over deze nieuwe Nexus uit.

Het toestel zou gepresenteerd worden tijdens de Google I/O ontwikkelaarsconferentie die plaatsheeft tussen 15 en 17 mei. Een lancering op die datum lijkt nu van de baan naar aanleiding van recente geruchten. De smartphone zou pas na augustus uitkomen volgens verschillende bronnen. Een reden voor uitstel is niet bekendgemaakt. Wel zijn er geruchten dat Google niet tevreden is over de X Phone in de huidige vorm.

Verder zijn er nu andere geruchten dat de X Phone een 4,7-inch scherm krijgt, waar eerder ook al sprake van was. De resolutie van het scherm zou volgens de meest recente geruchten niet 1280 x 768 pixels worden, zoals werd aangenomen, maar full hd (1080p). De Motorola X Phone zou dus redelijk veel op de HTC One lijken op dat gebied. Het toestel zou hele dunne bezels (randen) hebben en geen slot voor een micro-SD-kaart.

Of de geruchten op waarheid berusten is moeilijk te checken. Eerdere geruchten spraken over Android 5 dat op het toestel gelanceerd zou worden, maar nu wordt er gesproken van Android 4.2. Zo varieert het van tijd tot tijd wat de specificaties van het toestel zullen zijn.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Nexus, Motorola, x phone

Laatste reactie