abonneren

Motorola werkt aan X Phone

Motorola is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe smartphone. Deze staat intern bekend onder de X Phone en moet het opnemen tegen de topproducten van Apple en Samsung. De X Phone moet in 2013 in de winkel verschijnen, maar daarvoor moeten nog wel een paar hobbels worden genomen.

De Motorola X Phone moet zich onderscheiden van de concurrentie door een buigbaar scherm, een topcamera, fotosoftware, betere kleuren en de mogelijkheid voor het nemen van panoramafoto's. Daarnaast zijn er plannen om de X Phone te verbeteren met gebaren- en beeldtechnologie van het recentelijk overgenomen bedrijf Viewdle.

Buigbaar
De ontwikkeling van de X Phone gaat echter niet zonder slag of stoot. Zo heeft de dochteronderneming van Google weliswaar bedacht dat de smartphone een buigbaar scherm moet hebben en moet worden gemaakt van ceramische materialen, maar door problemen bij toeleveranciers wordt hier nog maar een keer over nagedacht. Ook bleken bepaalde unieke functies de batterijduur te beperken, of zijn deze al toegepast in populaire nieuwe producten als de iPhone 5.

Zware tijden
Naast de X Phone zou Motorola ook werken aan een X tablet. Motorola beleeft momenteel zware tijden door de hevige concurrentie van onder andere Apple en Samsung. In het derde kwartaal van 2012 kwam minder dan 3 procent van de Android smartphones uit de fabrieken Motorola.

Toch ziet de hardwarefabrikant nog veel mogelijkheden om te groeien, niet in de laatste plaats omdat “slechts” een miljard van de mensen wereldwijd een smartphone in bezit heeft. Motorola wordt bovendien gedekt door de volledige ondersteuning van de aandeelhouder Google.

Verzekering
Motorola wordt als een soort verzekering voor Google gezien. Oud-Google medewerkers werken nu in de top van Motorola. Samsung heeft momenteel een groot deel van de Android smartphonemarkt in handen. Mocht Samsung uitwijken naar een ander besturingssysteem, dan heeft Google altijd Motorola en de daarbij behorende productietechnologie nog achter de hand. Motorola zal zich in de toekomst vooral richten op de grootste markten, en zich terugtrekken op de kleinere.

Bron: The Wall Street Journal

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Motorola, smartphones

Nieuws headlines

Laatste reactie