Motorola moet bezuinigen

Motorola Mobility gaat minder telefoons produceren en moet vanwege slechte bedrijfsresultaten flink bezuinigen. Het bedrijf zal zich concentreren op het hogere segement van toestellen waar wel wat aan verdiend kan worden.

Het door Google overgenomen Motorola Mobility moet het personeelsbestand met 20 % reduceren. Dit komt neer op een personeelsreductie van 4000 man in de Verenigde Staten. Ook zal een derde van de 94 kantoren gesloten worden. Dit blijkt uit een bericht van de New York Times.

Google nam Motorola Mobility in mei over voor 12,4 miljard dollar. Het ging Google bij deze overname vooral om het patentenportfolio bestaande uit tienduizenden patenten en toepassingen van deze patenten. Google hoopt hiermee Android te kunnen verdedigen in de voortdurende patentoorlog rond het mobiele besturingssyteem en de apparaten die daar gebruik van maken. Er is ook sprake van dat Google delen van het bedrijf, zoals bijvoorbeeld de afdeling die zich met set-top-boxen bezig houdt, wil verkopen.
Motorola was de afgelopen tijd succesvol met de Android-smartphones in de Razr-familie en de Defy-lijn. Ook maakt Motorola nog goedkope toestellen met een eigen softwareplatform.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: motorola