abonneren

Motorola Android 4-toestel met Intel Atom

Het eerste Motorola toestel op basis van een Intel Atom-chip is uitgelekt. Het toestel heeft Android 4 Ice Cream Sandwich, als besturingssysteem uitgebreid met Motorola’s eigen MotoBlur-interface

Motorola heeft al beloofd dat alle Android 2.3-toestellen, inclusief de populaire Razr, een upgrade naar Android 4 krijgen. Het ziet er naar uit dat Motorola op het Mobile World-congres later deze maand,  op hier getoonde toestel in elk geval Android 4 zal demonstreren. De foto’s werden gepubliceerd door de site Pocketnow. Hoe het toestel gaat heten weet men niet.

Medfield-chip
Wel weet men te melden dat de Motorola-smartphone Intels nieuwe Medfield-chip zal bevatten. Het op Atom gebaseerde systeem-op-een-chip is Intels hoop op een doorbraak in markt van de smartphones.
Technologiewebsite Anandtech toonde vorige maand al benchmarks en testresultaten van het Intel Medfield platform. Daarin stond dat de Medfield-chip het beter doet dan chips die je vindt in Apples iPhone 4S, de Motorola Droid Razr en de Samsung Galaxy Nexus.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: ATOM, Motorola