abonneren

Moto Z: Ook Motorola lanceert modulaire smartphone

Modulaire smartphones zijn een trend aan het worden. Na LG komt ook Motorola met een toestellen waar extra onderdelen op te klikken zijn, de Moto Z-lijn.Later dit jaar volgt Google met Project Ara.

Motorola noemt de uitbreidingen Modo Mods en ze zijn te bevestigen aan de achterkant van de Moto Z. Enkele voorbeelden zijn een extra luide speaker van JBL, een krachtigere accu en zelfs een beamer, dat een scherm van 70-inch projecteert.

De mods maken de smartphone wel dikker, maar de Moto Z zelf is bijzonder dun. Slechts 15,9 millimeter, om precies te zijn. De gebruikelijke 3.5 mm jack-ingang maakt daarbij plaats voor usb-c. Zonder adapter kun je er niet zomaar elke headset op aansluiten.

Specs

De Moto Z heeft een 5,5 qhd-scherm en draait op een Snapdragon 820-processor, in combinatie met 4 GB RAM. De 13 MP-camera heeft optische beelstabilisatie en de opslagruimte is uit te breiden via micro-sd.

Daarnaast komt ook de Moto Z Force uit, met soortgelijke specifiacties maar een betere camera, een krachtigere accu en ondersteuning voor fast charging. De toestellen lanceren wereldwijd in september voor een nog onbekende prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Motorola, Moto Z

Laatste reactie