abonneren

Moto X gedemonstreerd in uitgelekte video

De hype rond de Moto X wordt alleen maar groter. Nadat er gisteren al foto's uitlekten is er nu een officieel filmpje op Google+ verschenen waarin de functies van de smartphone gedemonstreerd worden.
We hebben de afgelopen weken al heel veel gelekte foto's gezien en veel geruchten gelezen over de Moto X. Maar vandaag hebben we de eerste commercial gezien van een provider die daarin de Moto X aanprijst.

Roger Rogers

Rogers is een Canadese aanbieder van telecommunicatie en zal exclusief de Moto X in Canada gaan aanbieden. Daarvoor moet een promotiefilmpje gemaakt worden en dat filmpje is vandaag gelekt via Google+. Klik hier om het filmpje te bekijken.

In het filmpje zien we een dame een zwarte Moto X aanprijzen. De nadruk wordt gelegd op de stemherkenningssoftware. Het gaat waarschijnlijk/mogelijk een nieuwe versie van Google Search met Google Now. Ook heeft ze het over de speciale sensoren in de Moto X. Het toestel hoeven we straks niet meer op te pakken om informatie op te zoeken, wanneer het toestel naast je ligt vraag je het gewoon om bijvoorbeeld een update van het weer.

Wanneer je snel een foto wil nemen, hoef je niet meer via het beeldscherm de camera te activeren. Twee bewegingen met de pols zorgen ervoor dat de sensoren in de Moto X de camera aanzetten zodat de gebruiker gelijk een foto kan nemen. Ook is er geen shutterbutton meer, je kunt met een druk op het scherm de foto nemen. Wanneer je de vinger op het scherm houdt neem je meerdere foto's achter elkaar.

In de video zien we ook een nieuw notificatiesysteem, de berichten worden op het scherm weergegeven waarna de gebruiker kan beslissen of ze gelezen moeten worden of niet. Dit systeem biedt de Moto X als alternatief voor een 'normaal' LED-notificatielampje. De dame in de video zegt dat deze nietszeggend zijn: de Moto X-notificaties bieden meer informatie, zoals vanuit welke app de notificatie komt. 

Moto x

Android 4.3 of toch eigen skin?

Volgens de geruchten zou de Moto X op een Androidversie die wel heel dicht bij standaard Android zit en dat zou Android 4.2.2 zijn. Maar wanneer we de functies in de video zien, kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat we deze in ook in 4.3 zullen zien. De notificaties die op het homescherm worden weergegeven, zouden namelijk prima kunnen werken door de nieuwe mogelijkheden die we recentelijk in een testversie van Android 4.3 tegenkwamen

Het is mogelijk dat Motorola over Android 4.3 beschikt, we hebben immers al gezien dat Samsung ook al in het bezit is van deze nieuwste versie. Wij denken niet dat Motorola met Android 4.3 op de Moto X zal uitkomen, maar het zou wel kunnen dat de Moto X al een aantal elementen van de komende Androidversie in zich heeft. Het is goed mogelijk dat de Motorola-ontwikkelaars deze nieuwe mogelijkheden zelf ontwikkeld hebben en daarna hebben doorgespeeld naar het Androidteam bij Google. Deze teams staan namelijk niet direct met elkaar in contact om te voorkomen dat andere Androidfabrikanten zich zorgen maken over de speciale positie van Motorola bij Google. 

Uitvoering

Rogers zal alleen de witte en de zwarte Moto X in Canada gaan voeren. Dit bevestigt het vermoeden dat het aanpassen van het uiterlijk van de Moto X (voorlopig) alleen in de Verenigde Staten mogelijk zal zijn. Gisteren zijn er weer wat mogelijkheden aan de lijst van materialen toegevoegd, zo zou de koper ook kunnen kiezen uit een achterzijde van hout, metaal of stof.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Moto X, Motorola

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord