abonneren

MontBlanc maakt slimme wearable van domme horloges

Het horlogemerk MontBlanc komt met een speciaal polsbandje, waarmee je ook traditionele horloges 'slim' kunt maken. Het is wel een prijzig apparaat: je betaalt er zo 250 euro voor.
Het bedrijf wil met de wearable, die de e-Strap gaat heten, de grens tussen slimme en traditionele horloges verkleinen. Mensen die op dit moment een smartwatch willen hebben, moeten het vaak doen met apparaten die niet zo heel mooi zijn, terwijl eigenaren van dure horloges vastzitten aan hun 'domme' watch.

Tussenweg

De e-Strap is daar een tussenweg voor - het apparaatje is op zichzelf een wearable van leer. Het bandje is met een 22mm-aansluiting aan de meeste gewone horloges te koppelen. In het bandje zelf zit de hardware, met onder andere een oled-touchscreen-schermpje van 0,9 inch. De e-Strap is vervolgens met bluetooth te koppelen aan een smartphone, waarop de wearable notificaties kan tonen die binnenkomen op de telefoon.

App

De notificaties komen binnen via een bijbehorende app, maar in tegenstelling tot Android Wear komt niet standaard alles binnen. Bepaalde meldingen, zoals telefoongesprekken, emails en agenda-afspraken, komen via trillingen aan op het 'horloge'. Ook kun je er je muziek en je camera mee bedienen.

Montblanc wil het bandje optioneel meeleveren met sommige bestaande horloges, maar het bandje kan ook los worden gekocht voor 250 euro. Het is nog niet bekend wanneer het apparaat op de markt komt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Smartwatches, montblanc