abonneren

'Mogelijk stoppen met BlackBerry'

Als BlackBerry geen geld gaat verdienen, stopt het Canadese bedrijf misschien wel met het verkopen van de ooit zo populaire smartphones. Dat zegt de directeur van het bedrijf, John Chen, in een interview met persbureau Reuters. BlackBerry maakt op dit moment geen winst meer op smartphones. Is dit het einde van een tijdperk?

BlackBerry kampt al jaren met een teruglopende verkoop van smartphones. Momenteel haalt het bedrijf nog maar iets meer dan een derde van zijn omzet uit smartphones, maar als het bedrijf daar binnen korte tijd geen winst van kan maken moeten misschien harde keuzes worden gemaakt. Dat kan mogelijk betekenen dat de stekker uit één van de meest iconische telefoons van het vorige decennium wordt getrokken.

Beveiliging

BlackBerry focust zich tegenwoordig vooral op beveiliging van bedrijfscommunicatie. Het bedrijf had altijd al een flink marktaandeel in het bedrijfsleven, waar de veilige en versleutelde BlackBerry erg populair was.

Edward Snowden

Chen hoopt dat de onthullingen van Edward Snowden het bedrijf nieuw leven in kan blazen. Het bedrijf wil geen concurrent van chat-apps als WhatsApp worden, zegt Chen. In plaats daarvan gaat het zich vooral richten op beveiligde communicatie met bijvoorbeeld BBM.

BlackBerry verkoopt op dit moment nog maar weinig smartphones. Het bedrijf probeerde dat te veranderen met de BlackBerry Z10, maar die loopt lang niet zo goed als werd gehoopt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: