abonneren

Mobiele malware is gevaar, waarschuwt FBI

Amerikanen moeten zich beter bewust worden van het risico van malware voor smartphones, vindt de regering. Vandaar dat de FBI is ingezet om te wijzen op de gevaren van dit soort malware – en om gebruikers te helpen bij het zoveel mogelijk voorkomen van besmettingen.

IC3, een overheidsinstelling waar de FBI aan deelneemt en die je zou kunnen vergelijken met ons Nationaal Cyber Security Centrum heeft gewaarschuwd voor de explosieve groei van mobiele malware, en dan met name malware die het op Android gemunt heeft. Twee exemplaren worden met name genoemd: Loozfon (dat slachtoffers e-mails stuurt met links naar sites waar geld te verdienen zou zijn, maar dat stiekem informatie steelt) en FinFisher, een spyware-programma. Overigens heeft FinFisher het niet alleen gemunt op Android, maar ook op iOS, BlackBerry, Symbian en Windows Mobile.
De ICS heeft een aantal tips online gezet om ervoor te zorgen dat je smartphone zo goed mogelijk beschermd is, uiteenlopend van het vermijden van onbeveiligde openbare wifi-netwerken tot het nogal voor-de-hand-liggende instellen van een toegangscode.
Alle IC3-tips vind je hier.


Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie