Mobiel internet maakt reizen prettiger

Nederlanders maken onderweg steeds meer gebruik van mobiel internet om hun reistijd prettiger te besteden en sneller voorbij te laten gaan.
Met name in het openbaar vervoer vullen Nederlanders hun tijd het liefst met muziek luisteren, sms'en, surfen op het internet en mobiele applicaties.

Het luisteren naar muziek is onderweg met 67% de populairste activiteit, gevolgd door sms'en (62%), surfen op internet (61%) en bellen (50%). Iets minder dan de helft praat onderweg met andere mensen (47%) of leest een krant of tijdschrift (45%). Ongeveer eenderde werkt e-mail weg (34%) of gebruikt social media applicaties (30%). Een kwart leest een boek of doet even een dutje, terwijl slechts 22% de reistijd benut om voor de baas wat werk te verzetten.

Muziekapplicaties zijn onderweg het meest populair (61%), gevolgd door nieuwsapplicaties (51%) en reisplanners, weerapplicaties of games (40%). Social media en navigatie tools worden door ongeveer eenderde genoemd, en werkgerelateerde applicaties sluiten de rij met ongeveer een kwart van de gebruikers. Van alle multitasking activiteiten wordt het surfen op internet als de meest aangename activiteit beschouwd die de reistijd waardevoller maakt.

Het onderzoek, uitgevoerd door het Leefritme Kenniscentrum, toont aan dat de opkomst van mobiel internet de activiteiten van mensen om hun reistijd sneller voorbij te laten gaan ingrijpend heeft veranderd. Waar men vroeger de reistijd vulde met ontspannende activiteiten zoals de krant lezen, praten of uit het raam kijken, krijgen vandaag de dag mobiel internet gerelateerde activiteiten steeds meer de overhand. Opmerkelijk is wel dat mensen deze nieuwe technologie niet per se inzetten om te werken, maar nog steeds kiezen voor ontspannende activiteiten.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: