'Minder krachtige pc nodig voor vr-headsets Windows 10'

Microsoft wil augmented en virtual reality een belangrijk onderdeel maken van Windows 10 en daarom komen er in de toekomst ook speciale vr-brillen voor uit. Nu is iets meer duidelijk over de systeemeisen daarvan.

In de nieuwe Insider Build van Windows 10 vinden gebruikers een Windows Holographic First Run-app, die nagaat of het systeem krachtig genoeg is voor vr-brillen die gebruikmaken van het Windows Holographic-platform. Overigens draait ook HoloLens daar op.

Er is minstens een quadcore-cpu vereist (of dualcore met hyperthreading), alsmede 4 GB RAM, een usb 3.0-port en 1 GB vrije schijfruimte. De applicatie helpt je de boel ook opzetten, en daarbij blijkt dat een open ruimte van 1,5 m x 2 m wordt aangeraden. 

Lees ook: Futuremark lanceert VRMark benchmark voor virtual reality

DirectX 12

Op het gebied van aanbevolen videokaarten meldt de app alleen dat DirectX 12 nodig is. Daardoor lijkt het er op dat oudere grafische kaarten hiervoor nog prima meekunnen. Voor Oculus Rift is bijvoorbeeld al een GTX 960 nodig, als ook 8 GB RAM.

Naar verwachting wordt er aankomende maand meer duidelijk over de precieze systeemeisen van de vr-headsets voor Windows 10. Onder andere Dell, Asus en Lenovo zouden aan dergelijke headsets werken, die qua prijs rond de 300 euro moeten zitten.

Bron: The Verge

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: oculus rift, vr