abonneren

Miljoenen Twitter-logins op straat, maar niet door hack

Krap 33 miljoen Twitter-inloggegevens worden momenteel aangeboden op het dark web. Twitter meldt echter dat er geen sprake is van een hack, zoals laatst in het geval van LinkedIn.

LeakedSource maakte als eerste melding van de gestolen gegevens, die bestaan uit gebruikersnamen, wachtwoorden en e-mailadressen in plaintext-formaat. Dit terwijl Twitter deze gegevens wel degelijk versleuteld opslaat.

Twitter verklaart dan ook dat deze informatie waarschijnlijk voortkomt uit hacks op andere sites, of malware die wachtwoorden kan stelen. In tegenstelling tot LinkedIn, MySpace en Tumblr hebben hackers dus niet ingebroken in de database van Twitter zelf.

Reset

Het bedrijf heeft inmiddels de wachtwoorden van getroffen accounts gereset. Dat kun je daarnaast ook handmatig doen, wat zeker handig is wanneer je Twitter-wachtwoord overeenkomt met inloggegevens voor andere sites.

Bron: Twitter

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Twitter, Hack, Wachtwoord

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord