abonneren

Mijnen opsporen met een app

Met behulp van de app Saper (Sensor Amplified Perception For Explosives Recognition) is het mogelijk om ingegraven landmijnen te detecteren.

De app is ontwikkeld door studenten van de Military University of Technology in Warschau. Vooralsnog werkt de app alleen op een Windows Phone. De studenten denken binnenkort de app ook voor andere type smartphones beschikbaar te hebben. Hoe werkt de app? Met behulp van het interne kompas kan de smartphone variaties in het magnetische veld rondom een mijn detecteren. Als er mogelijk sprake is van een mijn, laat de app een waarschuwing klinken. De app vergelijkt de omvang van het magnetische veld met een database op internet. De gps-locatie van de mijn wordt ook vastgegeld. Via sociale media zijn deze data ook met derden te delen. Saper is voortgekomen uit een wedstrijd die Microsoft had uitgeschreven. Het ging erom dat een technologische oplossing bedacht moest worden voor een belangrijk probleem dat speelt in de wereld. Naar schatting liggen er wereldwijd nog zo'n 110 miljoen mijnen in de grond. Jaarlijks sterven nog duizenden mensen als gevolg van mijnontploffingen.      

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord