abonneren

Microsoft’s Surface tablet komt in verschillende formaten

Computergigant Microsoft heeft bevestigd dat er in de toekomst Surface tablets van het bedrijf op de markt komen in verschillende soorten en maten. In een interview met technologieblog Geekwire laat Microsoft-topman Panos Panay weten dat er binnenkort voor iedere consument een Surface-tablet op maat moet zijn.

Hoewel er nog maar net twee nieuwe versies van Microsoft’s iPad-concurrent zijn aangekondigd, de Surface 2 en Surface Pro 2, denk het bedrijf nu alvast vooruit. Topman Panay kon nog niet specifiek zeggen hoe de nieuwe Surface-tablets eruit gaan zien, maar bevestigde wel dat er in de toekomst meer variatie in Microsoft’s tabletlijn zit.

De huidige versie van de Surface heeft een scherm van 10,6 inch en een beeldverhouding van 16:9. De onlangs aangekondigde Surface 2 en Surface Pro 2 zijn voornamelijk onder de motorkap verbeterd. De Surface 2 is een upgrade van de bestaande Surface RT tablets en bevat onder meer een Tegra 4 processor, een beeldscherm met een HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een batterij die tot 25 procent langer meegaat. De Surface Pro 2 maakt gebruik van een snelle Intel Haswell processor die zorgt voor meer grafische kracht en een nog betere batterijduur. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, Surface 2